Jdi na obsah Jdi na menu

Ňufka

 

Jméno: Ňufka
Rasa: Křečík Džungarský
Pohlaví: ...(byl ještě moc mladý)
Datum a místo příchodu: 14.8.2010, zverimex
Oblíbená věc: domeček
Oblíbená činnost: hrabání a hryzání
Nejoblíbenější pochoutka: sedmikráska

Jak to začalo...

 Bylo nebylo...z toho že když usínám poslouchám podivné zvuky hrabání a kousání do mříží bych vlastně mohla obvinit svoji sestřenici Kikču...a za to jsem jí moc a moc vděčná, díky :))

Jelikož byli prázdniny a bylo hřích tvrdnout doma tak jsem na 4 noci jela za sestřenkou do Ostravy. V 6 ráno budíček, 2hodinová cesta vlakem. No vynechme podrobnosti :). Jednoduše, po vybalení, přivítání se s celou rodinou a hraní se s malou Jůlinkou jsme jeli k nim domů(předtím jsme byli u její babičky). Tam mě v jejím pokoji zaujala klec, ale nic jsem v ní neviděla. Nakonec jsem zjistila že je to Křečík Campbellův a že je to Hugo Boss, že ho má asi 2 měsíce, ale že se nenechá ani pohladit. Po přečtení 2 knížek o křečcích jsme mu vylepšili výběh o květináč s plážovým pískem, který jsme ukradli ze Zoo :DD. Vypadalo to že se tam nevleze, ale on se tam stočil do klubíčka, spal, seděl a hrabal jako o závod :). Ani nevím jak, ale za 4 dny(!!!) jsme ho stihly naprosto a dokonale ochočit :). Stačilo jen Kikču donutit aby překonala strach a o večerech už nám lítal po posteli, rukách, nohách, po tríčkem, na zádech i ve vlasech :). Moc mě křečci zaujali tak jsem se rozhodla překecat mamču ať mi ho dovolí(s čímž jsem nepočítala). A jelikož mě tam nahoře má někdo rád, měla jsem rovna svátek. 2 den jsem z Ostravy volala mamči co bych si přála na svátek. Jelikož řekla že pouvažuje, doufala jsem v zázrak. Pak jsem to ale po přemýšlení vzdala a volala mamce že já bych radši penízky(šetřím na pejska x)) ). No, řekla že uvídí a ptala se mě proč ho nechci. Já jí řekla že ho chci a moc, ale že ji znám a ona mi to nedevolí. Když jsem se s Hugouškem rozloučila a jela s Kikčou a jejími prarodičemi(kteří byli tak hodní a dovezli mě domů) domů. Když jsem přišla k pokoji, otevřela dveře, tak jsem se tak lekla až jsem je znovu zavřela :D. To co jsem tam viděla mi vyrazilo dech. Šla jsem mamce poděkovat, ostatně celé rodině která se na to složila a šla to pořádně prokouknout. Na stole byla položená velká klec, s plastovími tunýlky nad mřížkami, domečkem, 2 miskami, jednu na vodu a jednu na jídlo(napáječku zrovna neměli), a po 5 minutých pozorování z domečku vylezlo krásné stvořeníčko se sametovou srstí a očima jako korálky. Doma mu všichni říkali Ňufka. Při sledování mého nového svěřence jsem přemýšlela o jménu, ale nakonec Ňufka zůstalo. Bylo to velice výstižné, protože pořád "ňufákoval" :). A tak o té doby už v pokoji nikdy nejsem sama :).

O Ňufátku...

 Popravdě zezačátku mě docela štvalo, že ve zverimexu se neobtěžovali mojí mamce pohlaví, prej byl/a moc mladá/mladý. No to je fuk, já to malinké stvořeníčkem i tak mám ráda x). Ňufka má velice zvláštní "spací režim". Aktivní je většinou ráno, pak několikrát denně před odpoledne až dopoledne, a pak večer. Nemá žádný pravidelný režim, prostě nachvíli se vzbudí, za 5 minut zase spí. Samozřejmě nejaktivnější je o půl čtvrté ráno, kdy mě často vzbudí svímy hlasitýmy hrabanci a kousanci(do mříží), aby si moh k mojí ruce čuchnout a několikrát přes ni přelézt :). Snad týden jsem to trpěla, ale z důvodu nevyspanosti jsem ho začala na noc stěhovat na chodbu.Dvířka od klece jsem musela zajistit drátkem už druhý týden, protože ta potvůrka malá zjistila, jak je otevřit :D. Jinak důležitá informace, Ňufkova přezdívka, = ASTRONAUT. Né vážně, astronaut a velice odolný. Když pominu to jak se dokáže vyšplhat na strop klece a najednou se pustí a příistane na zádech, oblíbil si skákat ze stolu na židli a z té na zem, ovšem není kočka takže přistává většinou na zádech. Pak taky když se probíha na mojí ruce, zastaví se na loktu a prostě se pustí a sjede na zem. Strašné zvíře toto, vždycky ho sleduju jestli se mu nic nestalo, ale co mě vážně udivuje, on je pořád zdravej jako rybka :D. A taky je pěkně(a promintě mi to slovo) rozežranej :D. Jeden den by se za sedmikrásky popral s Chuckem N., druhej den radši drží hladovku než aby se takového podřadného jídla dotkl :D. Když mám prsty od tvarohu tak by mi je rozkousal,ale když mu ho dám trošičku do kousku vydlabaného rohlíku a ještě s jablíčkem, tak to zase není nic pro něho. Ale když ho mám na stole a zrovna jím čokoládu, tak se mi ji pořád snaží krást a olizovat prsty, a když mu to náhodou nedovolím dělá Pana uraženého . Prostě se s tímhle tím zvířetem člověk nikdy nenudí :)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Asquanguaw - Heinous blood influence (hypertension)

8. 10. 2018 7:34

Compression est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre moelle bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-generique-super-active-20mg/

AchoonRees - Blood squeezing: What is ordinary

29. 7. 2018 18:02

Torsion bras de quelqu'un est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre coeur bat, il pompe le sang par vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-generique-au-maroc-2/

Uzavřená - .

19. 8. 2010 13:51

TVD si stahuji na uloz.to koukni za stránky www.vampire-diaries.cz